Kunskapsbank.

Måttanpassade solskydd – för bästa resultat

Om du vill stänga ute solens strålar och skapa ett behagligare inomhusklimat är markiser, rullgardiner eller andra solskydd att föredra. Oavsett lösning så rekommenderar vi dig att satsa på ett skräddarsytt och måttanpassat alternativ. Låt oss berätta mer om varför vi...

Persienner eller rullgardiner – vad ska man välja?

Det finns många olika typer av solskydd på marknaden. När det kommer till de för inomhusbruk är persienner och rullgardiner bland de mest populära. Men vilket alternativ ska man egentligen välja? Här guidar vi dig till rätt val för just dina förutsättningar och behov.  

Parasoll eller markis – vad ska man välja?

De flesta som har en altan eller en uteplats vill gärna förse den med ett praktiskt solskydd. I samband med detta är det däremot många som har svårt att bestämma sig för vilket alternativ de ska välja, ett parasoll eller en markis? Här tänkte vi därför lista för- och nackdelar med båda alternativen och därigenom guida dig till ett passande val för just din altan.  

5 tips när du ska välja färg på markis

Markiser går att få i otaliga kulörer. Men hur går man egentligen tillväga för att välja rätt färg på sina markiser? Här delar vi med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att hitta ett passande alternativ för just ditt hem! 

Plisségardin till takfönster – en köpguide

Takfönster är fantastiska på så sätt att de ger hemmet extra ljusinsläpp. Likt de andra fönstren som finns där hemma kan det däremot finnas ett behov av att dämpa ljuset som kommer från takfönstren. Något som med fördel kan göras med hjälp av s.k. plisségardiner!

Plisségardin till sneda fönster – en köpguide

Plisségardiner är en av de bästa och mest flexibla lösningarna för dig som vill dämpa ljusinsläppet i hemmet. Inte minst om du har sneda fönster. Här tänkte vi därför berätta mer om varför plisségardiner är så pass fördelaktiga att använda i sneda fönster, vad som är viktigt att tänka på vid köp och vad vi på Persiennteamet kan erbjuda! 

Tips vid köp av automatiskt solskydd till fönster

Det är allt fler som upptäcker fördelarna med automatiska solskydd. Men innebär egentligen detta, hur fungerar det och vad ska man egentligen tänka på när man ska investera i ett nytt solskydd till sina fönster? Det reder vi ut i denna artikel.

Förenkla vardagen med automatiska markiser

Drömmer du om att få ett behagligare ljusinsläpp och inomhusklimat utan att behöva lägga manken till? Det är något som för många låter för bra för att vara sant. Faktum är däremot att du kan uppnå just detta genom att investera i automatiska markiser. Låt oss därför...

Följ oss på sociala medier