Är du på jakt efter en ny markis till balkongen, men är osäker på vilka balkongmarkis som finns marknaden, samt vilken som passar just dig och dina behov? Då har du hamnat helt rätt! Inte nog med att vi på Persiennteamet erbjuder ett stort utbud av praktiska och vackra balkongmarkiser, tänkte vi i denna artikel dela med oss av tips och råd som underlättar ditt köp.

 

Innehåll

  • Olika typer av balkongmarkiser
  • Automatik – för bekväm användning
  • Rådfråga ett proffs

 

Olika typer av balkongmarkiser

Om du redan äger ett par markiser sedan tidigare eller också börjat undersöka dina alternativ, har du troligtvis slagits om hur många valmöjligheter som finns i markisdjungeln. Något som är väldigt positivt i det avseendet att du garanterat hittar något som passar just dig, men också något som kan göra det svårt att bestämma sig.

För att uppnå bästa resultat gäller det att välja en markis som bäst uppfyller ens behov när det kommer till funktion och utseende. Nedan tänkte vi därför berätta mer om vilka olika balkongmarkiser vi på Persiennteamet tillhandahåller, samt vilka behov de uppfyller:

 

BC 26

balkongmarkis

Om du är på jakt efter en kompakt men robust balkongmarkis som passar för mindre balkonger i exempelvis bostadshus, kan du med fördel investera i BC 26. En väldigt smidig markis som snabbt och enkelt förvandlar din balkong till en trivsam uteplats med skugga. Perfekt för varma sommardagen när solen blir allt för påtaglig!

BC 26 är utrustad med robusta och smarta stödben som monteras utan att göra åverkan på fasaden. De praktiska fallarmarna gör att duken enkelt kan justeras och vecklas in, samt att den alltid är spänd på bästa sätt.

 

FA22 

balkongmarkis priser

Även FA22 är en markis som lämpar sig utmärkt att använda på balkongen, men även på mindre terrasser. Till skillnad från BC 26 monteras denna markis direkt på husets fasad eller i taket, vilket gör den väldigt stabil.

FA22 är en mycket högkvalitativ markis som är försedd med traditionella gavlar som ger en lång livslängd. Förutom att du har möjlighet att välja mellan en mängd olika akryldukar med maximal ljus- och väderbeständighet, har du även möjlighet att välja mellan 13 färger på markisstativet. På så sätt kan du garanterat komponera en balkongmarkis som passar just dig och ditt hus!

 

FA24

billiga balkongmarkiser

FA24 är en större modell till föregående markis. Trots detta är den väldigt kompakt och robust, vilket gör att det står emot väder och vind väldigt bra. Den har även en modern och stilren design som gör att den känns väldigt exklusiv. Mycket tack vare sina specialdesignade gavlar som knyter ihop den fyrkantiga formen på bärröret med det runda valsröret.

Likt föregående modell har du även möjligheten att välja mellan ett stort utbud av markisdukar, samt markisstativ i 13 olika färger. Perfekt för det moderna hemmet!

 

Toskana 

vad kostar balkongmarkis

Om du letar efter en mer modern tappning på de klassiska markiserna, kan du med fördel ta en extra titt på Toskana. En högkvalitativ markis som kombinerar både design och funktion på bästa sätt.

Tack vare dess smarta utformning ligger exempelvis hela markisduken inkapslad och skyddad mot väder och vind när den är infälld, vilket gör livslängden maximal. Utöver detta ges du många möjligheter att påverka utseenden med någon av de 200 olika vävdesignerna.

 

Automatik – för bekväm användning 

motoriserad rullgardin

Förutom att du har möjlighet att välja mellan en mängd olika vävdesigner och markisstativ, har du även möjligheten att komplettera din balkongmarkis med tillbehör som förenklar användningen.

Samtliga av de markiser vi tillhandahåller kan nämligen förses med automatik, vilket gör att de enkelt och bekvämt kan styras via fjärrkontroll eller din smartphone. På Persiennteamet arbetar vi uteslutet med Somfy som är världsledande inom området.

Med hjälp av Somfys motorer och styrningar får du ut de mesta av dina markiser samtidigt som de blir en naturlig del av ditt boende. Tunga och tråkiga uppgifter blir plötsligt lätta och roliga!

 

Rådfråga ett proffs

Som du märker finns det många valmöjligheter och mycket att tänka på när man ska investera i balkongmarkiser. För att underlätta valet kan du med fördel kontakta vår trevliga och kunniga personal som gärna guidar dig genom de olika alternativ. Du når oss på 08 – 83 33 56 eller info@persiennteamet.se, varmt välkommen!